En riktigt god jul..

Ja det har vi verkligen haft! Jag har myst och tagit de lugnt hela helgen.
kylig morgon.

På julafton var vi som vanligt hos pappa på förmiddagen, där bjöds på fika och nyrökt fisk..
Hemma hade vi i god tid gjort i ordning för julmiddag, så när Kalle började, satt vi och tittade i lugn och ro.
Svärmor och svåger var här och käkade,´sen spelade vi spel under tiden vi väntade på tomten.. Och visst kom han! Så jag har väl varit lite snäll i år iaf..




Vi har haft syskon och barn här på fika, ätit underbart god oxfilé hos svärmor, träffat goda vänner, spelat mycket spel, bakat och ätit av julgodiset, promenerat och varit lata.. Julen är jag verkligen nöjd med..

 
årets jul cupcake!

Nu väntar nedräkningen till nyår som jag hoppas vi firar i stugan..Bara det blir lite mildare i vädret.. känns sådär kul att åka skoter i -30.

GOD FORTSÄTTING!

Hur är det fatt?

Man kan ju undra om det verkligen kan vara så ofantligt tråkigt i denna by, så att ungdomarna måste terrorisera äldre människor??!!!
Min farmor är 85 år, bor i lägenhet på byn. På kvällarna är det några ungdomar som springer runt husen där omkring och spejar in i fönstren och busringer på dörren. de har även slitit upp dörren och lämnat den vidöppen.. Min farmor har innekatt och det är ju inte så roligt att behöva jaga den om den smiter ut.. särskilt inte i mörkret och halkan nu!

Flera av pensionärslägenheterna i området är utsatt, verkligen snett att utsätta gamla för sådant här tycker jag!!
Hoppas någon ser vilka de är snart och detta slutar upp!

Advent.

Det går dåligt med bloggandet nu för tiden, men jag verkar inte va ensam när man kollar runt bland bloggarna.. ska väl försöka skärpa mig lite..

Första advent har äntligen kommit, som jag längtat! Julskyltningen var lika mysig att gå på som alltid, och det var roligt att så många tävlade i vårt fönster. Älskar stjärnor och adventsljusstakar som lyser vackert i fönstren överallt. Julstämningen är verkligen på topp i år.

Bästa hitills i julväg var Peder Perssons julkonsert i kyrkan! Helt underbart bra, med så många duktiga spelemän och Peders fantastiska röst som jag verkligen älskar.  Jag J och sonen satt och njöt och gick sedan hem och fikade glögg.
Tack Peder och gänget för en härlig kväll, hoppas de blir en tradition!

Bakat har jag ju gjort förståss, riktigt roligt. Nu tror jag, kanske, möjligtvis att jag inte ska gör så många fler kakor. Nu väntar stora julgodis baket istället. Har planer för 13 sorter än så länge.
Kakorna har hitills blivit;
Lussebullar
Pepparkakor
Kanelhavre kakor
Cockies med pecannötter och vitchoklad
Kolakakor
Bondkakor
Juldrömmar
Nötchokladkakor
muffins som senare ska bli julcupcakes.
Lingonrutor.

Hoppas att snön får ligga kvar och att morgondagens jullunch med jobbet blir mysig. Julklapparna är färdiga, så nu är de bara att njuta av dessa härliga veckor omkring jul.




RSS 2.0