Choklad Tosca

Väldigt god och lagom nyttig!! :-)

Ingredienser

4 ägg
5 dl socker
2 dl smält margarin
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl

Toscasmet:
1 påse riven kokos (200 g
2 dl socker
1 dl sirap
1½ dl grädde
6 msk smör
 

 

   
Vispa ihop ägg och socker pösigt, blanda sedan ner resten av ingredienserna. Grädda i välsmord långpanna i 200º ca 15 min.
Rör ihop alla ingredienserna till toscasmeten och sjud det i en kastrull på svag värme i ca 5 min. Bred ut smeten på kakan och grädda drygt 10 min i 200 º ugnsvärme, eller tills toscan blivit ljusbrun.

Väntan

Går mest omkring och väntar på att telefonen ska ringa. Syster är ju på tjocken och vilken dag som helst nu kommer vi få en bebis.. Jag längtar snart ihjäl mig. De tror säkert att det är deras alldeles egen bebis, men det kan de ju ta o glömma!! Det är ju min också och alla andra mostrars, och morfars och mormors osv.. jag menar det är 11 år sedan jag hade en egen så de får ju faktiskt dela med sig!! :-D

Jag har fått äran att ta hand om den blivande storebroren när det är dags, jag har bäddat en säng till honom och M har lagt fram böcker som han tror att hans kusin gillar. Det är ju som sagt väldigt spännande! Särskilt när syrran har kraftiga sammandragningar varje dag och halva nätterna, så att vi andra varje dag ska tro att de är på gång. Nä nu får den där krokodilen ta och komma ut så vi får en söt liten sak att snusa på!!


vardag

Så blev det vardag igen, med normala arbetsdagar och skola för barnen. Tur är väl det, dagarna började kännas väldigt långa i det kalla vädret. Sista lovdagarna lekte jag o Max att vi var fångar i ett fängelse som man inte kunde rymma ifrån. Så va det ju nästan, fångad i sitt hem pga. kyla. Man vill ju inte ut och leka/gå, kan inte dra iväg med bilen dit de inte finns tillgängliga motorvärmar när de är under -30.
Nu går dagarna snabbt igen och det är nästan helg igen.. En helg att se fram emot med kalas och goda vänner!

RSS 2.0