Melodikryss och fika

Blev upphämtad av syster Jeanette och ida i morse. Åkte till Storgatan 12 för att lösa melodikrysset och äta frukost. Vilken bra ide', roligt att lösa tillsammans och som vanligt supergott fika. Hoppas det dyker upp fler människor nästa lördag.

Efter fikat tog vi en lång promenad och njöt av höstluften. Det är härligt att gå sig varm nu när kylan biter lite i kinderna och luften är så lätt att andas.
Nu har jag lagt mig i soffan med en kärleksfull katt. Vi ska vila lite innan vi ska börja med maten.
Ha en fortsatt trevlig helg


Oliver och ost

Till den värmande höstsoppan man gärna äter den här tiden måste man ha gott nybakt bröd, släng ihop några scones med extra piff!
2,5 dl mjölk
75 g smör
2 msk olivolja
1 dl oliver, svarta, gröna eller blandat
1,5 dl riven ost
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl

Gör så här: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet tillsammans med olivoljan. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken, oliverna och 1 dl av osten och rör ihop till en deg. Rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Strö ut resten av osten på sconesen. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
Servera nygräddade och varma med smör och ost till soppan!

Regn o mörker

När jag slutat jobba idag slängde jag mig inte i bilen o skyndade hem till mina kärlekar. Utan vände bilen åt andra hållet i körde till Bollnäs. Riktigt kolsvart blev det innan jag var framme och det regnade hela vägen. Trött i ögonen och i skallen ligger jag nu utslagen på sängen på hotellrummet och önskar mig en kopp te och en kaka. Men eftersom jag är så bekväm av mig orkar jag Inte gå ner o köpa nåt. Ska strax titta in i huvudet några timmar och försöka vakna pigg o utvilad inför morgondagens utbildning. Om jag nu kan sova gott utan min bättre hälft.


Morgon

Tänk att få vakna tidigt en morgon.. Jag ligger kvar i sängen, det va längesen jag låg så här länge. Men jag vill inte kliva upp o gå miste om det här. Vi bor i ett sovrum som är helt magiskt. Det är så tyst o lugnt här, o så fint. Fönstret som det bara hänger en tunn spetsgardin framför släpper just nu in dagens första solstrålar och jag ser hur den får frosten på träden o marken att gnistra som tusentals diamanter. I det här vita o blåa rummet ligger jag under ett prassligt, dunigt täcke och har just blivit serverad kaffe och ost o kex. Och om jag verkligen tänker efter, verkligen vrider o vänder på allt så hittar jag absolut ingenting att klaga på. Den här tillvaron är egentligen alldeles för bra för att vara sann. Så nu ska jag nypa mig i armen och vaknar jag inte, tänker jag stanna här ett tag till :)


Jag längtar efter Johanna, efter att sitta...

img_9139 (MMS)

Jag längtar efter Johanna, efter att sitta i ett rum med tända ljus en kopp te och lite skorpor. Jag vill se hennes fingrar på gitarrhalsen och dra efter andan. Jag vill att vi ska sjunga sånger om soldater och olycklig kärlek i olika stämmor... Är det inte dags snart för lite musik, känns som om det va tusen åt sedan vi hade sådär riktigt superskoj som det t.ex va den här kvällen .....


Lycklig

Det händer mycket roliga saker i mitt liv. Måste ibland stanna upp o fundera om det verkligen är sant, eller om jag drömmer allt. Fick för ett par dagar sedan besked om att jag numera kan titulera mig apotekschef. Är jätte glad, jätte pirrig och ligger vaken på nätterna och funderar över saker jag vill göra på jobbet. Att jag älskar mitt arbete är det väl ingen som missat, så jag hoppas o tror att det här ska bli bra.

I helgen har vi ätit fantastisk god lax tillsammans med härliga människor. Lördagen jobbade jag o sen Åkte vi till skogs. Satt ute i solen och åt sill till middag. Sen skulle vi vila en stund, klev upp i morse 13 timmar senare. Det va förmodligen välbehövligt :-)
Idag har vi röjt bland flyttlådor och blomlådor. Haft besök av trevliga människor och glömt bort att äta. Så nu ska jag strax fixa lite mat, ska bara lägga mig o vila en stund först.


RSS 2.0