Dag 13

Mitt favoritminne:

Detta va inte lätt, många härliga minnen finns i det förflutna och att bara välja ett är svårt.
Det finns några favoriter som på olika sätt berört mig.
Max födelse är solklart en favorit, men det minnet har mycket smärta med sig också.
Så jag tänker ta ett minne som inte är en enskild dag, eller ett ögonblick utan något som berörde hela min uppväxt och som alltid känns soligt.

Vi åkte alltid till gamelmormors hus på Gotland när vi va yngre. När sommarlovet började packade jag,mina syskon och föräldrar in oss i bilen och åkte. Sen va vi där i veckor och njöt av vårt gotländska arv.
Ett vitt stenhus med en stoor fruktträdgård några hundra meter från havet. Min moster och andra släktingar var där samtidigt ibland och vissa somrar va extra syrran Lisa med eller nån av mina "stora" systrars killar.
Vi badade och solade på dagarna, åt massor av "knölglass" med smak av polkagris, ägglikör och viol. Vi fiskade i havet vi cyklade på utflykter, stannade vid nån keramikbod och drejade. Hade grannar med hästar så varje sommar lånade vi dom och red på oändliga turer och i ett fantastiskt landskap. Vi spelade kubb och fotboll på gräsmattan, grillade hemmagjorda enorma hamburgare med hembakta bröd och tränades av I-B att på bästa möjliga vis stressa pappa vid grillen med att sätta alla barn vid ett dukat bord, säga åt dem att slå besticken i bordet och i samlad kör ropa " Vi vill ha mat, vi vill ha mat japp pappaaaa japp pappaaa om och om igen..
Min sommarkompis Siri och jag (vi träffades alla somrar och var alltid tillsammans) fångade maneter som vi slängde på mina systrar när de solade..
Vi satt på övervåningen i huset när det åskade och tittade på blixtarna som slog ner i havet. Vi plockade fläderblommor och kokade underbar saft och vi va på marknader, klättrade på Raukarna och utforskade hela ön.
Våra sommrar var helt fantastiska, jag saknar det varje år.
Vill så gärna ha det tillbaka, alltihopa.


Dag 12

Min första kyss;

Jag minns alla detaljer.. utom vad pojken hette, hans pappa jobbade i Hede och han var här under sommaren och vi umgicks ganska mycket med samma kompisar. Vi var några stycken som funderade på hur det var att hångla men ingen av oss hade försökt och ingen ville egentligen, men nu hade vi bestämt att det skulle ske på ena eller andra viset.
Vi smet in i en av hästarnas boxar för att ingen skulle se, en tjejkompis stod vakt utanför stalldörren och fick dyrt och heligt svära på att hon inte skulle tjuvkika..
För säkerhetsskull satte vi oss dock på huk. När hans ansikte närmade sig mitt ville jag bara dö, han luktade makrill och hade lite snor i vänstra näsborren. Jag ville verkligen inte kyssa honom, men nu hade ju vi tre bestämt att vi skulle vara de som först vågade prova. Han stoppade in sin tunga i min mun och jag lät honom träffa min i nån sekund. Jag sa sedan tack och puttade upp boxdörren och gick ut i friska luften. Min kompis såg frågande på mig och frågade hur det var, men jag kunde inte svara. Jag sa att jag var tvungen att gå hem och bara gick.. Mina tårar rann sakta på mina kinder och jag ångrade mig så.. varför hade jag gjort något så äckligt! Vi gjorde aldrig mer om det, och har aldrig setts efteråt.


Dag 11

Mina drömmar:

Ja vad ska jag skriva, jag har senaste halvåret försökt att leva ut sånt jag känt att jag glömt bort och som jag längtat efter och känner mig rätt tillfreds med hur mitt liv är nu. Jag drömmde om att sjunga mera vilket jag gör, och att uppta löpningen vilken jag börjat med. Jag ville skratta mycket och sluta stressa inombords och jag tycker jag gör det också.
Jag är lycklig i mig själv, har underbara relationer med mina närmaste och lever för dagen med positiva människor som gör mig pigg, nöjd och tillfreds.
Jag drömmer om att livet ska fortsätta just så här, att min son och mina syskonbarn ska få rika liv med många lyckliga stunder. Att folk slutar stressa och börjar leva mer i nuet och att jag ska få ett par perfekta röda högklackade skor..
Att kunna resa mera och dansa oftare, träffa de kära som bor lite längre bort mer ofta och att jag får fortsätta leva i den här härliga rusande känslan som finns i min kropp!

Dag 10

Vad hade jag på mig idag:

Inte minsta lilla spännande.. har endast gått klädd ungefär så här;


Det blev en lång arbetsdag då jag även va i Funäsdalen o jobbade, kom hem i 19 tiden och gick till jobbet klockan 6 i morse. Efter en dusch blev det pyjamas direkt så det va det hela om min  outfit idag.

Dag 9

MIN VECKA:

Denna vecka har hitills varit rätt så bra. Har förutom att jobba njutit av det i början på veckan milda vädret. Många långa sköna promenader har det blivit och en joggingtur, så glad att jag fått sån lust till att träna igen!
Har som vanligt varannandag ätit med Johanna och denna vecka har vi fått; Pannbiff med potatis grönpepparsås och stekt lök, korvstroganoff o ris och idag plättar.. får se vad som bjuds i morgon :-)
Mycket musik har det varit både här och där, så jäkla kul!
Annars är det planering av allehanda bus till nästa helgs festligheter.
Har suttit in kontoret och börjat få ordning på papper och annat, längtar dock tills alla möbler,gardiner och datorn är på plats.
Nu ska jag pyssla om min son som ligger i soffan med skadad fot.


TJOOOHOO!

Är så satans glad! Har så roligt hela tiden, är pigg och har massor av kraft. Idag har jag o johanna först gått drygt halvmilen i snabbt tempo, och två timmar senare sprang jag 2km.. Inte världens hurtigaste,men snart så tänker jag springa fort o långt utan att bli minsta lilla trött..
Jag har världens bästa vänner och familj. Är just idag bara lite extra glad tack vare en riktigt kul kväll som gjorde mig full av energi... Ska försöka tagga ner så jag någonsin kommer somna :-D

Dag 8

Vad har jag i min väska:

Ojoj! Halva mitt liv i en liten sketen väska, kan ej förstå att allt detta verkligen får plats..

Plånbok
Kamera
Mobil
Läppstift 3st
Läppglans 2 st
Cerat
Nässpray
3 st bläckpennor
Tamponger
Hårnålar
Åksjuketabletter+ armband
Hårborste
Resetandborste
Handcreme
Lavendelpåse
Insektsnyckel?!
Alvedon
Lactrase
Ett papper med roliga norska ord
och till sist ett halsband..
Allt detta kan va väldigt bra att ha dessutom,  så jag låter allt va kvar i väskan :-)

Dag 7

Mina syskon:

Jag beskrev ju mina syskon enskilt när jag skrev om min familj, så idag tänker jag bara skriva om vår relation i allmänhet.
Vi är 4 systrar som växt upp i ett tryggt hem med många skratt och med en närhet till varandra och till våra föräldrar. Det har aldrig funnits anledning att känna sig ensam eller otrygg då vi alltid haft varandra att stödja sig emot.
Det finns inga vänner som kan mäta sig med den närhet jag har till mina syrror, vi vet allt om varandra. Har gjort det mesta tillsammans, vi vet när det är någon av oss som behöver en extra kram eller en spark i röven.
Vi har faktiskt aldrig varit osams eller undvikit varandra någon gång under alla mina levnadsår. Jag kan inte med ord förklara hur innerligt jag verkligen älskar mina systrar.  Oersättliga, underbara, härliga, viktiga och varma!
Tack för alla skratt, för era axlar att gråta emot, för att ni alltid finns där, för att ni retas och gör tokiga saker som vi kan skämmas över o sedan skratta åt.  
Sluta aldrig att "systra" er.. KRAM!

En syster är ett stöd
och en hjälpande hand.
Hon är bunden till dig
med ett kärleksfullt band.

Som lilla… eller stora…
är hon dig ganska lik.
Hon finns i många minnen
och hon gör din levnad rik.

Det känns tryggt att hon vet
varifrån du kom,
att hon ser vad du gör
och att hon bryr sig om.

Med henne kan du dela
både sorger och skratt…
En syster är en gåva
– en ovärderlig skatt.


Dag 6

Senaste drömmen jag kommer ihåg:

Å shit! Det har varit fullmåne precis, jag har svårt att sova då, vaknar ofta och drömmer otroligt mycket. Jag har så många drömmar i huvudet så jag kan ej urskilja någon och berätta om den. JAg har drömt om familjen, om semestrar om monster, om bilen, hundar, hästar, sjukhus och hus osv.. konstiga saker och roliga saker..
Vad jag däremot minns väldigt tydligt och som inte kan försvinna ur mitt huvud är att jag under en helg drömde om årtalet 1962.. Jag minns att jag i drömmen uppmanades att inte glömma bort det, för årtalet var väldigt viktigt.. Jag har funderat och frågat släkten om de hänt något speciellt då, men ingen kommer på något.. Skumt är de, och jag kan inte släppa tankarna ifrån 1962..

Dag 5

Det här åt jag idag:

Klämde lite te o mackor i morse innan det blev dags att ge sig av.
Skotertur i dålig sikt och massor av snö, inne på orren blev det kaffe och en macka. Innan vi drog igång skotrarna en liten chokladbit.
Stannade vid ett gapskjul och stoppade in lite mer choklad o kaffe i munnen.. HÄRLIGT!
När vi kom hem fick vi middag hos mamma o Bengt kycklingfilé med godsås och rostade rotsaker. Kladdkaka med grädde och färska jordgubbar (det är tydligen sånt som  växer på Sörviken den här tiden på året)
Är kopiöst mätt nu, så idag blir de ingen mer mat.. möjligtvis nån godis..


Dag 4

Ett ögonblick:

21/2 1999
kl.14:15
Jag fick äntligen ta upp min son ur kuvösen och hålla honom i min famn.. Otroligt stark känsla, fylld av glädje och så rörande att jag log med tårarna rinnande efter kinderna. Han luktade så gott, låg så perfekt i min famn. Allt annat runt omkring försvann.. inga pipande maskiner, inga sjuksköterskor eller andra människor i rummet fanns där mer, det var bara vi två och den bästa stunden vi haft sedan han föddes 6 dagar tidigare..
Han var så fin, med plutande mun och mjuka kinder, då såg jag inte alla slangar eller alla bandage, bara den vackraste och mest älskade ungen i världen.





Dag 3

Min Familj:

Pappa Kent:
Alltid snäll, alldeles för snäll för sitt eget bästa. Snickrar, stressar och sjunger. Önskar ibland att jag va liten igen o att pappa ska sitta på sängkanten och sjunga "goodnight sweetheart"  Har humor om ibland lite rå sådan, men jag har väl fått det "grova" ifrån nåt håll..


Mamma Anita:

Finns ingen bättre än mamma! Så vansinnigt snäll, ödmjuk och rolig. Lugn och trygg och har alltid tid och kraft att göra allt, precis allt för sina nära o kära. Tar ingen skit, pratar aldrig illa om någon. Är bara underbar o har ett sjukt härlig skratt!



Jeanette:

Fina syster Blajjan. Blev 40 kloka år igår. Är lite som pappa, stressig, för snäll för sitt eget bästa och älskar alla människor. Ser inget ont i någon. Så duktig och ambitiös. Masserar super bra, kör skoter som en gud och är en hejjare på att blanda drinkar (fniss) kan bli vän med en igelkott, man kan nämligen inte låta bli att gilla henne.



Malin:

Familjens "emil" alltid något på gång. Är den enda jag vet som klarar att ta hur många motgångar som helst med ett leende på läpparna och ett jävlar anamma som säger" Inga problem, vi fixar det"
Är lyckligast en stressfri dag i stallet med bästa vännen hästen. Är kär i knölar, fröer och träd och eftersom hon är konstnär, fixar snyggt i trädgården och allt annat. Hett temperament, lätt till skratt, full i bus.. Har alltid kaffet klart



Ingela

Vänliga, snälla plingan. Gör världens godaste såser och är allmänt duktig i köket. Lugn som en filbunke, aldrig stressad. Har jämnast humör i familjen, hoppas du någon gång får ett riktigt ras(ring mig, det vore intressant)
Glad o så snäll, tror inte man kan bli arg på Ingela om man ens försöker. Gillar vin, kryssningar och annat som passar en livsnjutare.



Maximilian:

Älskade ungen min! Så klok, så djup så snäll. Får mig ofta att gråta. Konstnärssjälen krossar mitt hjärta gång på gång.. Tavlor, dikter, brev och denna omtänksamhet till alla i vår närhet. Spelar gitarr varje vaken minut, ska bli tatuerare. Ställer svåra frågor, Ger många svar. Har koll på vad som är viktigt i livet!


Sen finns det ju ett gäng övriga familjemedlemmar, som syskonbarn, småa syskon, bonusföräldrar, svågrar, kärlekar, nära vänner och djur. Er får jag skriva om en annan gång.
Det finns dock en sak som alla i familjen har gemensamt och det är att jag av hela mitt hjära älskar er vansinnigt mycket och aldrig någonsin vill leva ett liv utan er närhet!!

Dag 2

MIN DAG:

Jag började dagen med att sova över klockan men som tur är ringde Johanna så jag tog mig iväg i tid på jobbet.
Efter arbetet tog jag en fika med Malin på storgatan12, alltid gott o trevligt men jag saknar Sara o hennes varma personlighet.
På kvällen stoppade jag in sonen och plingan i bilen och drog till viken och firade min syster Jeanette på hennes 40års dag. Där fanns det gott fika och härliga familjen. Hemma i Hede igen blev det lite mys och film innan jag o Max nu ska slänga oss i sängen o prata om livsviktiga saker som t.ex kärlek, musik och vad vi ska hitta på i helgen..

GRATTIS BLAJJAN!!

 

Dag 1

Fem saker ingen vet om mig:

1. Jag pratar och går i sömnen

2. Är allergisk mot superhurtiga människor (läs Lotta Engberg)

3. Har jobbat på SVT en sommar i Örebro

4. Samlar på böcker av Per Nilsson Tannér

5. Kan utföra en moonwalk


24

Knyckte en lista av Johanna.. får se om jag sköter mig o skriver alla dagar, de är väl tveksamt


Dag 01
– Fem saker du inte visste om mig
Dag 02 – Din dag
Dag 03 – Min familj.
Dag 04 – Ett ögonblick
Dag 05 – Det här åt jag i dag
Dag 06 – Senaste drömmen du kom ihåg
Dag 07 – Dina syskon
Dag 08 – Vad finns i din väska
Dag 09 – Denna vecka
Dag 10 – Vad du hade på dig idag
Dag 11 – Dina drömmar
Dag 12 – Din första kyss
Dag 13 – Ditt favoritminne
Dag 14 – Min bästa vän
Dag 15 – Något du ångrar
Dag 16 – Mina vänner
Dag 17 – Något som gör dig upprörd
Dag 18 – Något som får dig att må bra
Dag 19 – Min tre största intressen.
Dag 20 – Det här får mig att gråta
Dag 21 – Dina rädslor
Dag 22 – Din favoritplats
Dag 23 – Dina ambitioner
Dag 24 – Detta år


måndag=Indiskt

Denna vecka har vi (jag o johanna lagar mat varannan dag) internationellt tema på menyn.
måndag åt vi garam masala och idag ska vi få faijitas.. mumma!
Igår var jag för första gången på lääänge ute och joggade. det har förut varit något av det roligaste jag vet och u hoppas jag att jag återigen ska hamna i det läget att jag tycker det är kul.
Hade härliga spagettiben när jag kom hem och idag känner jag av träningsvärken.
känns bram och jag har faktiskt redan idag känt mig sugen på en joggingtur, men ska vänta tills i morgon.
Syster o jag har just tagit en lunchpromenad och nu ska jag få min första kopp kaffe för dagen :-D


syskonkärlek

Har fullt upp med att hålla mig i skinnet.. har spring i benen och mycket att göra. Har visst försummat mina systrar o inte druckit kaffe med dom på flera dagar, .. alldeles förtvivlat tråkigt måste M ju ha utan mig!
Annars går dagarna, jag jobbar, äter mat med sonen o Johanna, myser på kvällarna och är väldigt nöjd med livet i stort.. Börjar ändå känna att de borde va dags för en syskonkväll igen snart! Hopppas nån av dom tar tag i den saken.. Man kan ju aldrig umgås för mycket med dom bästa man har!



Måndag

Har idag fått äran att vara barnvakt till två av mina älskade syskonbarn.. alltid lika trevlig!
Piroger med köttfärsfyllning har bakats och ätitis. Iglon har blivit avtinad och förvandlades till min bil.
Vi har druckit kaffe/te med goa vänner och slappat i soffan och ännu är inte kvällen slut!
Är grymt sugen på att ut o springa och kanske jag ska ta tag i det i morgon.
Livet leker och jag är liksom lite lycklig idag med..

Mobilbloggat Lycka, glädje energi och tuse...

Mobilbloggat Lycka, glädje energi och tusen andra possitiva känslor strömmar genom mig. Får liksom inte till nåt att blogga om, kan inte sitta stilla så länge innan de spritter i kroppen igen :-)


Gott nytt!

Så va det nya året här. 2011 kommer bli bra år. Fullt av bus, lycka och goda skratt.. hur vet jag det? jo det ska jag se till.
Det började så bra redan vid tolvslaget så jag är full av förhoppningar.

Dagarna innan nyår hade jag inneboende i form av en galen moster med ett uppdämt behov av att busa, o det har vi gjort. Spelat spel med mer o mindre begåvade människor, fikat kottar o svamp, sjungit och skrattat. Oj vad vi har skrattat! Kom snart tillbaka!

Se till att göra detta år till vad du vill och drömmer om!

RSS 2.0