Burgundisk Köttgryta.



700-800g benfritt nötkött t ex högrev, innanlår, fransyskan
150 g rimmat fläsk
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpurè
2 dl rött vin
3 dl köttbuljong ( vatten+tärning)
8-10 schalottenlökar
200 g färska champinjoner
1 msk pressad citronsaft
hackad persilja
 
Gör så här:
1. Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn dem i lite matfett i omgångar. Lägg över dem i en stekgryta efter hand.
2. Strö över mjöl, salt, peppar och timjan. Rör om väl. Späd med vin och buljong under omrörning. Tillsätt tomatpurè, pressad vitlök och lagerblad. Låt grytan sjuda under lock ca 75 minuter eller tills köttet är mört.
3. Förväll schalottenlökarna och skala dem. Dela champinjonerna om de är stora. Strimla fläsket.
4. Stek svampen i lite matfett. Ringla över citronsaften och stek tills svampen har fin färg. Stek lök och fläsk var för sig tills de har fin färg. Lägg ner allt i grytan och låt den koka ytterligare ca 15-20 minuter. Smaka av och strö över hackad persilja. Bjud kokt potatis, ris eller pasta till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0