Daimkaka i långpanna
kaka
5 ägg
7 dl socker
3 3/4 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Glasyr:
250 g margarin
3 3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 msk kakao
3 dubbeldaim
Vispa äggen och sockret poröst. Rör i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör i. Häll smeten en smord och bröad långpanna . Grädda i mitten i 175° i 20-25 minuter. Om man vill att glasyren ska rinna ner i kakan så ska man nagga kakan efter gräddningen med en gaffel.
Vispa äggen och sockret poröst. Rör i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör i. Häll smeten en smord och bröad långpanna . Grädda i mitten i 175° i 20-25 minuter. Om man vill att glasyren ska rinna ner i kakan så ska man nagga kakan efter gräddningen med en gaffel.
Koka upp margarin, socker och vaniljsocker, vispa hela tiden. Koka tills det tjocknar. Dra från plattan och låt svalna något innan du vispar i äggulor och kakao. Breds på den varma kakan, hacka daimen fint och strö över kakan. NJUT!!
Kommentarer
Trackback