Choklad Paj
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 msk strösocker
- 100 g smör
- 1 ägg
Fyllning:
- 200 g mandelmassa
- 50 g smör
- 2 ägg
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk kakao
- ½ tsk bakpulver
Garnering:
- 100 g mörk blockchoklad.
Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och matfett, med elvisp. Tillsätt ägget och rör ihop till en jämn deg. Tumma ut degen i en pajform.
Fyllning: Rör ihop mandelmassa och smör,med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, i ca 30 minuter. Låt den kallna.
Garnering: Smält chokladen. Bred ut över pajen.
Servera med vispad grädde.
Åååhhh, den såg smarrig ut. Spara lite tills på fredag. Eller varför inte göra en ny till den 19/9
Jaha, nej då det där såg ju inte gott ut alls! Ingenting :) Jävla skit att man inte tål choklad :/
Leif-Åke tyckte denna såg intressant ut och blev nyfiken på kanelbulle/sockerkakan!
Vi får väl se.
Har börjat med en surdeg som ska bakas i morgon!
Kram på dig.
Emma
Gjorde chokladpajen i går och bjöd på. Den blev väldigt populär. Jag fick flera beställningar på den så nu är de till att baka chokladpajer :-)
Tack för ett bra recept.