Saffranspannkaka
Är sugen.. Idag ska jag bjuda mina pojkar på smak av Gotland. Tur jag har en burk salmbärssylt i skåpet :)
Recept kommer här:
Ingredienser
2 dl grötris
4 dl vatten
0.5 tsk salt
1 l mjölk
2 st ägg
1 dl hackad mandel
1 dl strösocker
salmbärssylt
grädde
Koka riset i saltat vatten ca 10 minuter.
Tillsätt mjölk och koka ytterligare i 45 minuter under omrörning på svag värme. Låt gröten svalna något.
Blanda i ägg, saffran, socker och mandel.
Blanda runt och häll upp i en cirka 20 cm stor ugnsfast form.
Grädda i 200 gr i 20-30 minuter.
Servera med vispad grädde och salmbärsylt.
Åh ! Jag älskar saffran. Men om jag skulle göra det här hemma skulle barn och sambo matvägra så... Det känns ju lite onödigt att ställa sig och göra det till sig själv bara ... :/
Hur kan man ha en burk salmbässylt bara sådär" i sitt skafferi? Vilket lyx! Om de blir kvar någon bit så hör av dig! Jag ställer gärna upp ;)
Vem är du som kommenterade. Jag bjuder ju gärna om du vill :)
Köpte en burk i Visby i somras och har vaktat den med mitt liv :)